08 oktober Aanbieden jaarverslag UNSGSA

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Online

Koningin Máxima biedt in een videogesprek met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, het jaarverslag aan van haar activiteiten als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

©VN
In een videogesprek met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, biedt Koningin Máxima het jaarverslag aan.

In het verslag benadrukt zij hoe belangrijk het is dat achtergestelde groepen als vrouwen, kleine ondernemers, boeren en mensen met een laag inkomen goede en veilige toegang krijgen tot digitale financiële diensten, bijvoorbeeld een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen of digitale betaalmethoden. Dit geeft mensen de kans om veilig te sparen of om te kunnen investeren in hun toekomst.

Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
Koningin Máxima in een videogesprek met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres.

Vanwege de coronacrisis zijn digitale financiële diensten extra belangrijk. Diverse landen, bijvoorbeeld Bangladesh, betalen inmiddels een deel van de sociale uitkeringen digitaal uit. Pakistan lanceerde in 2019 het programma ‘one woman, one bank account’ voor vrouwen die in afgelegen landbouwgebieden wonen en werknemers in de gezondheidszorg krijgen steeds vaker hun salaris digitaal uitbetaald waardoor wachtrijen bij de bank en contactmomenten vermeden worden.

Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
Door de coronacrisis heeft Koningin Máxima dit jaar een deel van haar VN-activiteiten digitaal verricht.