08 december Bijwonen digitale bijeenkomst ‘COVID-19 and childhood cancer’

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima spreekt een korte boodschap uit tijdens de digitale bijeenkomst ‘COVID-19 and childhood cancer’ van ELPIDA Association of Friends of Children with Cancer.

Vergroot afbeelding Screenshot van videocall met Koningin Máxima.
Beeld: ©RVD
Diverse sprekers, waaronder Koningin Máxima, benadrukken tijdens de bijeenkomst het belang van onderzoek naar kinderkanker.

Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte op kinderleeftijd. Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Eén op de vier kinderen met kanker overlijdt.

Tijdens de bijeenkomst benadrukken diverse sprekers, waaronder Koningin Máxima, het belang van onderzoek naar kinderkanker. Aansluitend wisselen artsen en wetenschappers van over de hele wereld ervaringen over de diagnose en behandeling van kinderen met kanker die besmet zijn met COVID-19. Hierbij is speciale aandacht voor de psychosociale effecten van een coronabesmetting op de kinderen en de families.

ELPIDA zet zich in voor de uitwisseling van kennis en ervaring tussen wetenschappers en artsen op het gebied van kinderkanker.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.