Prinses Beatrix onthult reconstructie kunstwerk Ad Dekkers

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden onthult zaterdagochtend 13 april in Bergeijk een reconstructie van een tegelreliëf van kunstenaar Ad Dekkers. 

Prinses Beatrix onthult een reconstructie van een tegelreliëf van kunstenaar Ad Dekkers.

Ad Dekkers (1938-1974) staat bekend om zijn reliëfs en abstract-geometrische werken. Het tegelreliëf van negen bij achttien meter is in 1971 aangebracht in de toenmalige MTS in Gouda. Door uitbreiding van de school verdwijnt het kunstwerk. Erfgoedvereniging Heemschut en Bruns B.V. reconstrueren het kunstwerk in het park van Bruns B.V.

Prinses Beatrix onthult de reconstructie van het tegelreliëf. Aansluitend bezoekt Prinses Beatrix een tentoonstelling over Ad Dekkers waar alle maquettes van zijn werken bij elkaar zijn gebracht. Ook spreekt zij met kunstenaars en met vertegenwoordigers van de erfgoedvereniging Heemschut en Bruns B.V.

Erfgoedvereniging Heemschut zet zich sinds 1911 in voor het behoud van cultureel erfgoed. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de erfgoedvereniging.

RVD, nr. 48

Prinses Beatrix bezoekt een tentoonstelling over Ad Dekkers waar alle maquettes van zijn werken bij elkaar zijn gebracht.

Zie ook