Koninklijk Paar aanwezig bij opening Holland Festival

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn op woensdagavond 29 mei aanwezig bij de openingsvoorstelling van het 72e Holland Festival in Theater Amsterdam.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn aanwezig bij de openingsvoorstelling van het 72e Holland Festival in Theater Amsterdam.

De openingsvoorstelling van het Holland Festival is het muziektheaterstuk The Head & The Load van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge. The Head & The Load vertelt het verhaal van de bijna twee miljoen Afrikanen die in de Eerste Wereldoorlog als dragers zijn gebruikt door de Britten, de Fransen en de Duitsers. De voorstelling is een combinatie van zang, muziek, dans, schaduwspel en filmprojectie. De muziek is gecomponeerd door Philip Miller en Thuthuka Sibisi. De choreografie is in handen van Gregory Vuyani Maqoma.

Het Holland Festival is een internationaal podiumkunstenfestival dat ieder jaar plaatsvindt in Amsterdam. De 72ste editie vindt plaats van 29 mei tot en met 23 juni 2019. 

RVD, nr. 90