Prinses Margriet benoemd tot erevoorzitter Invictus Games Den Haag 2020 en aanwezig bij kick-off

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet is benoemd tot erevoorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Invictus Games Den Haag 2020. De Invictus Games, een internationaal sportevenement voor lichamelijk en psychisch gewonde militairen, worden volgend jaar in het Zuiderpark in Den Haag gehouden. De officiële kick-off bijeenkomst van dit evenement vindt 9 mei a.s. plaats in aanwezigheid van de Prinses.

Den Haag, 9 mei 2019: Prinses Margriet is als erevoorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Invictus Games The Hague 2020 aanwezig bij de officiële kick-off van het evenement. Zij spreekt daar met sporters van het Nederlandse team en hun familie.

Tijdens de kick-off, precies een jaar voor het evenement, krijgt Prinses Margriet uitleg over de voortgang van de plannen en een rondleiding door het Zuiderpark met een demonstratie van verschillende ‘Invictus’-sporten. Prinses Margriet spreekt ook met een aantal sporters van het Nederlandse team.

De Invictus Games zijn in het leven geroepen door Zijne Koninklijke Hoogheid de Hertog van Sussex om door middel van sport herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor gewonde militairen en veteranen. De Invictus Games worden volgend jaar in Den Haag gehouden van 9 tot 16 mei.

RVD, nr. 92

Den Haag, 9 mei 2019: Prins Harry, de Hertog van Sussex en oprichter van de Invictus Games, is ook aanwezig bij de officiële kick-off van de Invictus Games Den Haag 2020.