Koningin Máxima bij conferentie European Venture Philanthropy Association

Hare Majesteit Koningin Máxima woont woensdag 6 november de 15e conferentie bij van de European Venture Philanthropy Association (EVPA) in de Fokkerterminal in Den Haag. Venture philantropy is een vorm van filantropie die gericht is op zakelijke investeringen voor het versterken van organisaties met een maatschappelijk doel. Deze organisaties krijgen zowel financiële als niet-financiële ondersteuning om hun maatschappelijke impact te kunnen vergroten.

Koningin Máxima is bij de 15e conferentie van de European Venture Philanthropy Association (EVPA) in de Fokkerterminal in Den Haag.

Koningin Máxima neemt tijdens de conferentie het jubileumrapport in ontvangst waarin de EVPA de ontwikkelingen van de afgelopen 15 jaar beschrijft en vooruit kijkt. De filantropische sector is steeds professioneler en zakelijker geworden. In toenemende mate investeren ook grote organisaties als banken en vermogensfondsen in projecten en bedrijven die meetbare positieve effecten hebben op de maatschappij en het milieu.

Sinds de oprichting in 2004 hanteert de EVPA drie principes waaraan hun leden moeten voldoen: financiering op maat, meetbaarheid van de maatschappelijke resultaten en organisatorische ondersteuning van de projecten. Tijdens de conferentie staat het ‘handvest voor de toekomst’ centraal. In dit handvest heeft de EVPA tien uitgangspunten geformuleerd om de maatschappelijke impact van investeringen te optimaliseren. De deelnemers kunnen dit handvest tijdens de conferentie digitaal ondertekenen.

RVD, nr. 247

Koningin Máxima neemt tijdens de conferentie het jubileumrapport in ontvangst waarin de EVPA de ontwikkelingen van de afgelopen 15 jaar beschrijft en vooruit kijkt.

Tijdens de conferentie staat het ‘handvest voor de toekomst’ centraal. In dit handvest heeft de EVPA tien uitgangspunten geformuleerd om de maatschappelijke impact van investeringen te optimaliseren.