Koningin Máxima opent tentoonstelling Humania in NEMO Science Museum

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagochtend 21 november 2019 de tentoonstelling Humania in NEMO Science Museum in Amsterdam.  

Koningin Máxima opent de tentoonstelling Humania in NEMO Science Museum in Amsterdam.

In Humania ontdekken bezoekers alles over de mens en komen zowel de biologie, sociologie als psychologie van de mens aan bod. De drie thema’s ik was (er eerst niet), ik ben en ik wil zijn vormen de vertrekpunten om naar de mens te kijken. Met zelftests, wetenschappelijke objecten en persoonlijke verhalen ontdekken bezoekers in ruim veertig onderdelen alles over zichzelf. Het 8,5 meter hoge kunstwerk ‘een handstand’ van kunstenaar Florentijn Hofman is het middelpunt van de tentoonstelling.

Na de openingshandeling krijgt Koningin Máxima een rondleiding over de tentoonstelling en gaat in gesprek met Florentijn Hofman en een aantal wetenschappers en jongeren die aan de tentoonstelling hebben meegewerkt.

RVD, nr. 248

Het 8,5 meter hoge kunstwerk ‘een handstand’ is het middelpunt van de tentoonstelling. Kunstenaar Florentijn Hofman vertelt meer over het kunstwerk aan Koningin Máxima.
NEMO-directeur Michiel Buchel, Dit Hofman en Koningin Máxima. De elfjarige Dit Hofman, zoon van kunstenaar Florentijn Hofman, nodigde Koningin Máxima uit als eerste Humania te bekijken.