Koning aanwezig bij Gala van de Sterrenkunde

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander is op dinsdagavond 17 december aanwezig op het Gala van de Sterrenkunde in de Stadsgehoorzaal in Leiden. De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) organiseert deze avond om 20 jaar NOVA en 100 jaar Internationale Astronomische Unie (IAU) te vieren.

©Bob Bronshoff
Koning Willem-Alexander is aanwezig bij het Gala van de Sterrenkunde in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

Tijdens het Gala wordt aan de hand van lezingen, interviews en presentaties van de top van de Nederlandse astronomie teruggekeken op 100 jaar sterrenkunde en baanbrekend onderzoek. Ook wordt er vooruitgekeken naar de toekomst en de grote vragen binnen de moderne sterrenkunde, zoals de zoektocht naar buitenaards leven.

Voorafgaand aan het Gala krijgt de Koning in de Stadsgehoorzaal een rondleiding langs de verschillende tentoonstellingen en ontmoet hij onderzoekers en wetenschappers.

Naast opstellingen met instrumenten en telescopen van de toekomst, is er onder meer een kleine astrofotografie-tentoonstelling en een overzicht van 100 jaar sterrenkunde in beeld en tekst. Ook wordt aandacht besteed aan inclusiviteit met de expositie ‘Inspiring Stars’, die is gericht op visueel gehandicapten.

RVD, nr. 275

©Bob Bronshoff
De Koning krijgt een rondleiding langs de verschillende tentoonstellingen en ontmoet onderzoekers en wetenschappers.