Prinses Laurentien bij boekpresentatie ter gelegenheid van 125-jarig bestaan Vereniging Onbeperkt Lezen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is op donderdagmiddag 30 januari bij de presentatie van het boek 'Knokken voor je boeken' in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Tijdens de presentatie neemt de Prinses het eerste boek in ontvangst en opent zij de gelijknamige fototentoonstelling. Het boek en de tentoonstelling markeren het 125-jarig bestaan van de Vereniging Onbeperkt Lezen (VOL). De vereniging vertegenwoordigt de leesbelangen van blinden, slechtzienden en mensen met een andere leesbeperking. Prinses Laurentien is beschermvrouwe van Vereniging Onbeperkt Lezen.

In 'Knokken voor je boeken' vertellen 22 mensen met een leesbeperking hoe zij lezen met gebruik van vingers, of door te luisteren naar een gesproken boek en wat dit voor hen betekent. Tien van deze portretten worden uitgelicht in de fototentoonstelling. Zowel met het boek als met de fototentoonstelling in de bibliotheek vraagt de vereniging aandacht voor mensen met een leesbeperking en de mogelijkheden om op andere manieren te kunnen (blijven) lezen.

De tentoonstelling is te zien van 30 januari tot en met 24 februari op de 1e etage van de OBA.

RVD, nr. 14