Koningin opent woonwijk Duinpark in Den Helder, 18 mei 2011

RVD, 27 april 2011, nr. 99: Hare Majesteit de Koningin opent woensdag 18 mei 2011 woonwijk Duinpark in Den Helder. Woningstichting Den Helder en gemeente Den Helder ronden met de opening een eerste fase van 13 jaar aan herinrichting en nieuwbouw af.

In 1998 werd een start gemaakt met het Duinpark. Woningstichting Den Helder sloopte ruim 400 incourante woningen in een buurt met sociale problemen en ruilde met de gemeente Den Helder de grond van een aangrenzend park. Hierdoor werd het mogelijk een duinachtig landschap met verspreide bebouwing te ontwikkelen. De in 2006 overleden kunstenaar Rudi van de Wint, afkomstig uit Den Helder, ontwierp de verlichtingsornamenten en twee bruggen.

Behalve woningen, realiseerde Woningstichting Den Helder in het Duinpark een winkelcentrum, een zorgcomplex en een brede school met kinderdagverblijf, sportaccommodatie en een bibliotheek.

Woningstichting, gemeente en bewoners van zowel het Duinpark, als de omliggende buurten richten zich op de volgende fase. De betrokken partijen maken plannen om vanuit Duinpark de herstructurering voort te zetten in de omliggende buurten.