Koningin opent 1 juni 2011 Biënnale Kijkduin 2011

RVD, 28 april 2011, nr. 101: Hare Majesteit de Koningin verricht woensdagavond 1 juni de officiële opening van de Biënnale Kijkduin 2011.

Deze zesde editie van de Biënnale, CHEMISTRY - Creating new Worlds ,is opgenomen in de VN-programmering van het Internationale Jaar van de Chemie. Twintig kunstenaars en vormgevers uit acht landen oriënteerden zich op het gedachtegoed van wetenschappers en plaatsen in totaal 20 monumentale glas- en licht kunstwerken op boulevard, duinen en Deltaplein. Enkele werken zijn interactief.

De verbondenheid met het milieu komt tot uiting in het CO2-neutrale karakter van de tentoonstelling. Zonnepanelen op het duin wekken overdag elektriciteit op voor het 's avonds aanlichten van de kunstwerken. Het thema van de Biënnale is tevens het uitgangspunt voor het internationale glassymposium Transparent vision - the Art and Science of Glass , dat op 10 juni plaats vindt in het Gemeentemuseum Den Haag. De glasperformance ' Ballad of the rising Sun ' in een Westlandse tuinbouwkas verbindt oosterse en westerse muziek- en zangculturen. Deze voorstelling is op 8 en 10 juni. De organisatie is in handen van de Stichting Biënnale Kijkduin.