Koningin en minister-president 16 mei 2011 bij opening 'Huis van Europa'

RVD, 9 mei 2011, nr. 112: Hare Majesteit de Koningin en minister-president Rutte zijn maandagmiddag 16 mei in Den Haag aanwezig bij de officiële opening van het ‘Huis van Europa’.

De openingshandeling wordt verricht door voorzitter Barroso van de Europese Commissie en vicevoorzitter Lambrinidis van het Europees Parlement. Daarna zal de minister-president kort het woord voeren.

In het 'Huis van Europa' zijn de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Informatiebureau in Nederland van het Europees Parlement gevestigd. Zij zijn het eerste contactpunt voor burgers en pers in Nederland wanneer men informatie wenst over de laatste ontwikkelingen in de Europese Commissie en het Europees Parlement en/of rond de besluitvorming.

Sinds 1988 zijn deze twee instellingen aan de Korte Vijverberg gevestigd. Het pand is grondig gerenoveerd en wordt daarom feestelijk heropend. Het voorziet in een geheel nieuw, openbaar toegankelijk informatiecentrum en een conferentiezaal waar zowel door het 'Huis van Europa' als door maatschappelijke organisaties debatten, conferenties, colleges, seminars en culturele evenementen gerelateerd aan Europa worden georganiseerd.

Zie voor meer informatie:

  • de fotogalerij