Prinses Margriet, Mr. Pieter van Vollenhoven, Prins Maurits, Prinses Marilène en Prins Floris naar New York

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en Mr. Pieter van Vollenhoven zullen van donderdag 16 t/m zaterdag 18 november in New York verblijven.

Op 16 november zal de heer Van Vollenhoven de onthulling verrichten van het gerestaureerde Netherlands Memorial. Dit monument werd in 1926 door de thans nog bestaande Dutch Society te New York aangeboden aan de stad New York, ter herdenking dat 300 jaar tevoren de eerste grondslagen werden gelegd van het toenmalige Nieuw Amsterdam, het tegen-
woordige New York, nadat enkele Nederlandse kolonisten zich op het eiland Manhattan hadden gevestigd. Na 74 jaar was het monument toe aan een restauratie. Daartoe werd dit jaar op initiatief van het Nederlandse bedrijfsleven de Stichting Netherlands Memorial (Battery Park, New York City) te Amsterdam opgericht, die de voor de restauratie benodigde fondsen bijeen heeft gebracht.

Op 17 november zullen Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven het Peter Stuyvesantbal bijwonen. Dit bal wordt jaarlijks georganiseerd door de Netherland-America Foundation, een stichting die zich inzet om de vriendschaps-
banden tussen Nederland en de Verenigde Staten te behouden en te versterken door uitwisselingen op cultureel en educatief gebied en via andere activiteiten. het bal is een van de middelen om de voor de doelstellingen van de Stichting benodigde gelden te genereren. Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven bekleden het beschermheer-/-vrouwschap van de Stichting.

Hunne Hoogheden Prins Maurits, Prinses Marilène en Prins Floris zullen Prinses Margriet en Mr. Pieter van Vollenhoven vergezellen.