Prinses Margriet bij platformdag gehandicapten te Arnhem

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden woont vrijdag 1 december 2000 te Arnhem de landelijke dag voor gehandicaptenplatforms bij. Het Nationaal Revalidatie Fonds en de Gehandicaptenraad organiseren deze dag, met als thema cliëntenparticipatie. De platformdag staat in het teken van het 40-jarig jubileum van het Nationaal Revalidatie Fonds.

Het Nationaal Revalidatiefonds zet zich sinds 1960 in voor mensen met een lichamelijke handicap. Het fonds start projecten op het terrein van preventie, revalidatie en integratie en helpt het voorkomen en verminderen van de gevolgen van handicaps. Ook stimuleert het fonds de integratie in de maatschappij van mensen met een lichamelijke handicap of een chronische ziekte.

De Gehandicaptenraad maakt zich sterk voor gelijke rechten en kansen voor mensen met een functiebeperking. De Gehandicaptenraad werkt hieraan door collectieve belangenbehartiging van aangesloten organisaties en lokale gehandicaptenplatforms.
De raad bestaat uit ruim zeventig organisaties van (ouders van) mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte.

Een recent project van het Nationaal Revalidatie Fonds is de ontwikkeling van de vierhanden gebarentaal voor mensen die doof én blind zijn. Prinses Margriet neemt het eerste exemplaar van het Vierhanden Gebarenlexicon in ontvangst.