Prinses Margriet bij uitreiking Het Nationale Compliment te Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is donderdag 7 december 2000 op het hoofdkantoor van de Rabobank te Utrecht aanwezig bij de uitreiking van Het Nationale Compliment 2000. Het Nationale Compliment is een prijs voor opvallende vrijwilligersprojecten. Een jury zal aan de drie beste projecten een geldprijs toekennen.

Het Nationale Compliment is een initiatief van de Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en wordt ondersteund door de Rabobank. Ruim 700 vrijwilligersprojecten zijn ingediend bij de organisatie, waarvan er 20 zijn genomineerd.

Het thema van deze prijsuitreiking, die sinds 1997 wordt georganiseerd, is Lokaal Kapitaal, koersen op 2001. De Verenigde Naties heeft 2001 uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Vrijwilligers. In dat jaar zal de aandacht uitgaan naar plaatselijke projecten. Vrijwilligerswerk vervult met name een functie in dorpen en steden. De prijsuitreiking zal dan ook live te zien zijn in onder andere Breda, Zwolle en Amsterdam, alwaar workshops worden gegeven over het succesvol laten slagen van vrijwilligersprojecten op lokaal niveau.