Prinses Margriet als eregast aanwezig bij NOC*NSF Sportgala

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is woensdag 19 december als eregast aanwezig op het jaarlijkse NOS l NOC*NSF Sportgala in Afas Live in Amsterdam.

Tijdens het evenement, dat wordt georganiseerd om de Nederlandse topsporters te eren, worden de beste sporters van het jaar in het zonnetje gezet. In de categorieën Sportman, Sportvrouw, Paralympische Sporter, Sportploeg, Coach en Young Talent worden de sporters van het jaar gekozen. Daarnaast wordt de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs uitgereikt, een prijs waarmee NOC*NSF de grote sportlegendes uit de Nederlandse geschiedenis eert.

Naast rolstoeltennisser Diede de Groot zijn snowboardster Bibian Mentel en de TeamNL rolstoelbasketballers genomineerd voor de prijs Paralympische Sporter 2018. Prinses Margriet is lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Naast internationale wedstrijden voor gehandicapte topsporters, coördineert en faciliteert het IPC sinds 1989 de Paralympische Zomer- en Winterspelen.

RVD, nr. 285

Hoort bij