Koning en Koningin brengen kennismakingsbezoeken aan Colombia en Venezuela

RVD, nr. 271: Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn voornemens vrijdag 22 november een kort kennismakingsbezoek te brengen aan Colombia en zaterdag 23 november aan Venezuela.

Zij worden bij beide bezoeken vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans. Minister-president Mike Eman van Aruba, minister-president Ivar Asjes van Curaçao en minister-president Sarah Wescot-Williams van Sint Maarten zijn uitgenodigd om de Koning en Koningin bij hun bezoek aan beide landen te vergezellen.

De kennismakingsbezoeken volgen op het bezoek dat de Koning en Koningin van 12 tot en met 21 november brengen aan het Caribisch deel van het Koninkrijk. In lijn met de kennismakingsbezoeken aan enkele landen in Europa, brengen de Koning en Koningin ook een kort bezoek aan de buurlanden in de Caribische regio.

De Koning en Koningin worden in de hoofdstad van Colombia, Bogotá, ontvangen door president Juan Manuel Santos. In Venezuela worden zij in de hoofdstad Caracas ontvangen door president Nicolás Maduro.