Werkbezoek president Panama

De president van Panama, Juan Carlos Varela, brengt zondag 21 tot en met dinsdag 23 januari een werkbezoek aan Nederland. Het werkbezoek staat in het teken van de verdere versterking van de bilaterale relatie tussen Nederland en Panama. Specifieke gebieden zijn de maritieme, agro-logistieke en healthcare sector.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander ontvangt president Juan Carlos Varela van Panama in audiëntie op Paleis Noordeinde.

President Varela wordt maandag door minister-president Rutte op het Catshuis ontvangen voor een werklunch. Hierbij zijn minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat aanwezig. Aan de werklunch nemen Nederlandse experts uit verschillende sectoren deel.
 
In de middag ontvangt Zijne Majesteit de Koning president Varela in audiëntie op Paleis Noordeinde. Hare Majesteit Koningin Máxima heeft in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) een gesprek met Isabel de Saint Malo de Alvarado, vice-president, tevens minister van Buitenlandse Zaken van Panama.
 
Tijdens zijn werkbezoek spreekt president Varela onder andere met de havenautoriteiten in Rotterdam en krijgt hij een rondleiding door Schiphol met de focus op diens rol als knooppunt voor transitpassagiers. Daarnaast neemt de president deel aan een CEO Roundtable, georganiseerd door VNO-NCW, over de maritieme sector en havenontwikkeling.

RVD, nr. 19