Paleis Huis ten Bosch

Paleis Huis ten Bosch is één van de drie paleizen die door de Staat aan het Staatshoofd ter beschikking zijn gesteld. Na het vertrek van Prinses Beatrix in 2014 is het paleis eerst gerenoveerd. In januari 2019 is het paleis weer in gebruik genomen als woonpaleis voor Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun drie dochters.

Beeld: ©RVD - Freek van den Bergh
Den Haag, 13 januari 2019: Paleis Huis ten Bosch.

Gebruik Paleis Huis ten Bosch

Paleis Huis ten Bosch is niet alleen woonpaleis, maar heeft ook een representatieve functie, gecentraliseerd in het hoofdgebouw. De Haagse vleugel van het paleis wordt onder andere gebruikt als gastenverblijf. De Oranjezaal werd na een restauratie van drie jaar in 2001 opnieuw in gebruik genomen.

Fotoalbum (downloads)

Deze foto's zijn met bronvermelding RVB - Corné Bastiaansen vrij te gebruiken, ook voor de pers. Commercieel gebruik is niet toegestaan. Meer informatie: Copyright Rijksvastgoedbedrijf (RVB)

Renovatie Paleis Huis ten Bosch

Lees meer over de renovatie van Paleis Huis ten Bosch op de website van het Rijksvastgoedbedrijf. Hier vindt u foto's en video's, de geschiedenis van het paleis en verhalen over de renovatie. 

Virtueel bezoek

Paleis Huis ten Bosch ligt in het Haagse Bos in Den Haag. U kunt de Oranjezaal virtueel bezoeken via Google Street View.