Prinses Margriet opent tiende European Breast Cancer Conference

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent woensdagmiddag 9 maart de tiende European Breast Cancer Conference (EBCC) in de RAI in Amsterdam. De Prinses houdt aan het begin van de driedaagse conferentie een korte toespraak.

Vergroot afbeelding ""
Beeld: ©ANP / Koen van Weel
Prinses Margriet opent met een korte toespraak de tiende European Breast Cancer Conference.

De EBCC is de grootste borstkankerconferentie van Europa waar artsen, onderzoekers en patiƫnten uit de hele wereld elkaar ontmoeten. De conferentie is niet alleen bedoeld om te praten over de wetenschappelijke vooruitgang, maar ook over de ethische, sociale, politieke en praktische zaken die horen bij de zorg voor borstkankerpatiƫnten. Speciale aandacht is er dit jaar voor nieuws over de invloed van leefstijl op borstkanker, behandeling en screening van borstkanker, epidemiologie en resultaten en erfelijkheid. Doel van de EBCC is uiteindelijk om onderzoek te vertalen naar de beste zorg in de praktijk en deze breed beschikbaar te stellen in heel Europa.

De conferentie wordt elke twee jaar gehouden, op initiatief van de European Breast Cancer Council, een associatie van Europese organisaties op het gebied van borstkanker.

RVD, nr. 32