18 januari Online gesprek met MIND in het kader van ‘Blue Monday’

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Den Haag

Koningin Máxima videobelt met onder anderen hulpverleners, een wetenschapper, ervaringsdeskundigen en deelnemers aan de MIND Blue Monday Run. Op ‘Blue Monday’, ieder jaar op de derde maandag van januari, besteedt MIND extra aandacht aan somberheid en depressie. Bijvoorbeeld tijdens de MIND Blue Monday Run, waarbij mensen door het hele land in beweging komen tegen depressie door te gaan wandelen of hardlopen.

Vergroot afbeelding Vrouw videobelt met Koningin Máxima
Beeld: ©MIND / Jelmer de Haas
Koningin Máxima in gesprek met MIND.

Er wordt onder andere gesproken over de impact van de coronacrisis op de mentale gezondheid van met name jongeren en jongvolwassenen. Ook wordt ingegaan op de verschillen tussen de eerste en de tweede golf en op de vraag hoe mensen die last hebben van somberheid of een depressie geholpen kunnen worden.

Vergroot afbeelding Online videogesprek met Koningin Máxima
Beeld: ©RVD
Koningin Máxima spreekt met diverse betrokkenen bij de MIND Blue Monday Run over de impact van de coronacrisis op de mentale gezondheid.

Aansluitend vertellen enkele deelnemers aan de MIND Blue Monday Run over het belang van bewegen in de buitenlucht voor je mentale gezondheid. Twee jonge ervaringsdeskundigen spreken over hun eigen ervaringen met somberheid en depressie.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

Vergroot afbeelding Vrouw videobelt met man
Beeld: ©MIND / Jelmer de Haas
Op ‘Blue Monday’, ieder jaar op de derde maandag van januari, besteedt MIND extra aandacht aan somberheid en depressie.