10 augustus Beëdiging minister De Bruijn en staatssecretarissen Wiersma en Van Weyenberg

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Paleis Noordeinde, Den Haag

Minister De Bruijn en de staatssecretarissen Wiersma en Van Weyenberg worden ten overstaan van Koning Willem-Alexander beëdigd op Paleis Noordeinde.

Vergroot afbeelding Koning beëdigt 3 nieuwe bewindspersonen.
Beeld: ©Rotapool / Patrick van Katwijk
Beëdiging van drs. Th.J.A.M. de Bruijn tot minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, drs. A.D. Wiersma tot staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en drs. S.P.R.A. van Weyenberg tot staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat ten overstaan van de Koning.

De Koning heeft drs. Tom de Bruijn benoemd tot minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, drs. Dennis Wiersma tot staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en drs. Steven van Weyenberg tot staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.

Aanleiding voor de nieuwe benoemingen is de aard en de omvang van de gecombineerde portefeuilles van de minister van Buitenlandse Zaken, mevrouw Sigrid Kaag, en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, drs. Wouter Koolmees, en het vertrek per 19 juli 2021 van drs. Stientje van Veldhoven-van der Meer als staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.