Prinses Margriet opent postzegelevenement AMPHILEX 2002 te Amsterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent vrijdagochtend 30 augustus 2002 in de Amsterdam RAI het internationale postzegelevenement AMPHILEX 2002. Centraal staan het thema Nederland als handelsland in heden en verleden en het 150-jarig bestaan van de Nederlandse postzegel. Het postzegelspektakel duurt tot en met 3 september en wordt georganiseerd door TPG Post en de Stichting Filatelie.

AMPHILEX 2002 is dit jaar wereldwijd een van de drie belangrijkste postzegelevenementen. Het is vijfentwintig jaar geleden dat een AMPHILEX-evenement van vergelijkbare omvang plaatsvond. Op een oppervlakte van 17.000 vierkante meter wordt het verschijnsel postzegel van alle mogelijke kanten belicht. Voor zowel niet-kenners van postzegels als hobbyisten en handelaren is er veel nieuws te zien. Bovendien krijgt de jeugd gelegenheid spelenderwijs vertrouwd te raken met de leerzame en leuke kanten van de postzegel.

Een van de hoogtepunten is de tentoonstelling van een deel van de enorme privéverzameling van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II van Groot-Brittanië. Verder kan de bezoeker zich laten voorlichten over het starten van een verzameling. Er zijn stands van de Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen, de Nederlandsche Vereeniging van Postzegelhandelaren, TPG Post en dertig buitenlandse postorganisaties die de nieuwste postzegels uit hun land verkopen.

Prinses Margriet zal de officiële opening verrichten en vervolgens een rondleiding krijgen over de tentoonstelling.