Nieuwe Kamerheren Koningin in Amsterdam en provincie Groningen per 1 januari 2006

Hare Majesteit de Koningin heeft met ingang van 1 januari 2006 de heer E.W. Veen benoemd tot haar Kamerheer in de stad Amsterdam en drs. J.H. Wolters tot haar Kamerheer in de provincie Groningen.

De heer Veen volgt mr. G.W. Baron van der Feltz op, die op dezelfde datum op de meest eervolle wijze wordt ontheven uit zijn functie van Kamerheer. Ernst W. Veen (59) is sinds 1981 directeur van de Stichting De Nieuwe Kerk te Amsterdam en sinds 2003 tevens directeur van de Hermitage Amsterdam. Daarnaast vervult Ernst Veen een aantal bestuurs- en adviseursfuncties op cultureel en maatschappelijk terrein binnen en buiten de hoofdstad.

De heer Wolters volgt de heer A. Robaard op, die op dezelfde datum op de meest eervolle wijze wordt ontheven uit zijn functie van Kamerheer. Jaap Wolters (50) is eigenaar van de firma Hanzevast en directeur van de hieraan gerelateerde bedrijven Hanzevast Holding B.V. en MPC M├╝nchmeijer Petersen Capital N.V. Daarnaast vervult Jaap Wolters een aantal bestuursfuncties op maatschappelijk terrein in Groninger Stad en Ommeland.

10 november 2005