Prinses Margriet opent 9 mei 2006 het Opleidingsinstituut Zorg en Welzijn

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent dinsdagmiddag 9 mei het nieuwe gebouw voor het Opleidingsinstituut Zorg en Welzijn (OZW) te Amsterdam.

Het OZW brengt op één locatie zorg- en welzijnsopleidingen van verschillende niveaus samen. Het gaat om zowel opleidingen op mbo, hbo en wo-niveau. De deelnemers streven ernaar niet alleen met elkaar, maar ook met de zorg- en welzijnssector nauw samen te werken. Dat biedt nieuwe kansen voor zowel de opleidingen als voor de vraag naar zorg en welzijn in de samenleving. Het OZW is een samenwerkingsverband tussen ROC ASA, InHolland, de Vrije Universiteit en het VU medisch centrum.

Prof dr. Paul Schnabel en de Amsterdamse wethouder ing. A. Aboutaleb spreken op het symposium voorafgaand aan de opening. Het onderwerp van het symposium is de vermaatschappelijking van het onderwijs op het gebied van zorg en welzijn.

Het OZW-gebouw staat aan De Boelelaan in Amsterdam, op de campus van de Vrije Universiteit en het VU medisch centrum. Het nieuwe gebouw is ontworpen door Jeanne Dekkers architectuur.

25 april 2006

(Kort na aankomst bij het opleidingsinstituut werd de Prinses onwel. Zij moest helaas voortijdig vertrekken. De openingshandeling van OZW is namens de Prinses verricht door de Commissaris van de Koningin in Noord-Holland.)