Uitreiking eremedaille in de Huisorde van Oranje, 24 oktober 2008

Hare Majesteit de Koningin heeft 24 oktober op Paleis Huis ten Bosch de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap uitgereikt aan Peter Struycken.

Met de toekenning van de Eremedaille worden diegenen onderscheiden die op de terreinen van de kunst en wetenschap uitzonderlijke verdiensten hebben. Aan de verlening ligt tevens een bijzondere band ten grondslag met het Koninklijk Huis.

Peter Struycken is een zeer veelzijdig beeldend kunstenaar. Zijn oeuvre bestaat zowel uit visuele kunstwerken, als uit vormgeving van binnen- en buitenruimtes. Hij ontwierp ondermeer voor verschillende gebouwen computergestuurde verlichting en wand- en vloerdecoratie. Sinds 1969 vormt de computer een essentieel onderdeel van zijn onderzoek naar het in beeld brengen van structuren.

Een bekend werk van Struycken is de serie postzegels uit 1981, die een uit puntjes opgebouwde beeltenis van Koningin Beatrix tonen.

24 oktober 2008