Prinses Máxima 28 juni 2011 bij jubileumconferentie Importante

RVD, 26 mei 2011, nr. 132: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is dinsdag 28 juni in Den Haag aanwezig bij de jubileumconferentie van Importante, projectbureau voor de vrouwelijke ambitie.

De conferentie heeft de titel 'Vrouwen en Ondernemen, werken aan arbeidsparticipatie'.

Het belang van economische zelfstandigheid voor vrouwen staat centraal. Een van de onderdelen is de presentatie van de methodiek 'Bissmiss School'. Importante begeleidt met dit project vrouwen bij de start én de handhaving van een eigen bedrijf. Naast lessen in ondernemersvaardigheden krijgen de dames onder andere sessies empowerment, coaching en rolmodelbegeleiding.

In aanwezigheid van Prinses Máxima krijgt de eerste lichting deelnemers een certificaat voor het voltooien van een businessplan. Twee deelnemers van de opleiding zullen aan de Prinses hun gezamenlijk 'Business Boek' vol bedrijfspresentaties overhandigen.

Voor Importante, dat tien jaar bestaat, is het realiseren van ambitie een zaak waar twee kanten aanzitten; vrouwen moeten hun kansen grijpen, de samenleving moet kansen bieden. Importante stimuleert daarom projecten die vrouwen leren ruimte te nemen (empowerment) en ondersteunt organisaties en beleidsmakers bij het creëren van deze ruimte.