Officieel bezoek president Mali (2), 29 november t/m 1 december 2011

RVD, 22 november 2011, nr. 305: De president van Mali, Amadou Toumani Touré, en mevrouw Touré Lobbo Traoré, brengen van dinsdag 29 november tot en met donderdag 1 december 2011 een officieel bezoek aan Nederland.

De president en zijn echtgenote worden in Den Haag ontvangen door Hare Majesteit de Koningin en minister-president Rutte. Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden zullen ook de president en zijn echtgenote ontmoeten.

De Koningin verwelkomt president Touré en zijn echtgenote op dinsdagochtend 29 november op Paleis Noordeinde, waar zij hen die avond een galadiner aanbiedt. President Touré geeft op woensdag 30 november in aanwezigheid van de Koningin een lezing aan het International Institute of Social Studies over democratiseringsprocessen in Afrika.

Tijdens hun ontmoeting spreken president Touré en minister-president Rutte onder meer over de samenwerking op het gebied van voedselzekerheid, waterbeheer en gezondheid. Mali is één van de 15 partnerlanden waarmee Nederland een bilaterale ontwikkelingssamenwerkingsrelatie heeft.

Het programma voorziet verder in onder meer een bezoek aan het Nederlands Architectuurinstituut, een ontmoeting met vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven, een bijeenkomst over grensoverschrijdend waterbeheer en bezoek aan de GGD in Rotterdam. Het bezoek wordt afgesloten met een bijeenkomst aan Wageningen University and Research Center.