Prinses Máxima neemt Machiavelliprijs 2011 in ontvangst

RVD, 26 januari 2012, nr. 23: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden neemt woensdagmiddag 8 februari in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag de Machiavelliprijs 2011 in ontvangst.

Prinses Máxima ontvangt de prijs 'voor de uitzonderlijke communicatieve kwaliteiten die de afgelopen tien jaar haar werk als prinses der Nederlanden hebben gekenmerkt', aldus het juryrapport van de Stichting Machiavelli. Prinses Máxima houdt een korte toespraak tijdens de bijeenkomst. Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje is aanwezig, evenals prof.mr. Pieter van Vollenhoven, die de prijs eerder ontving.

De prijs wordt uitgereikt door Marja Wagenaar, voorzitter van de Stichting Machiavelli.
Prof. dr. Robbert Dijkgraaf, president van de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen), houdt voorafgaand aan de prijsuitreiking de Machiavellilezing 2011, getiteld: 'Wetenschap, publiek, politiek - over feiten en meningen'.

De Stichting Machiavelli, opgericht in 1987, zet zich in om discussie en activiteiten op het gebied van publieke communicatie te stimuleren. Eerdere winnaars van de Machiavelliprijs zijn onder meer bondscoach Bert van Marwijk, onderzoeksjournalist Jeroen Smit, eurocommissaris Neelie Kroes, columnist Jan Blokker, voormalig SP-leider Jan Marijnissen, de Stemwijzer en prof.mr. Pieter van Vollenhoven, oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.