Prins van Oranje houdt toespraak bij Waterschapsdag 2012

RVD, nr. 60: Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje houdt op 19 maart een toespraak bij Waterschapsdag 2012 in theater Diligentia in Den Haag.

Tijdens de jaarlijkse Waterschapsdag, die wordt georganiseerd door de Unie van Waterschappen wisselen 25 Nederlandse waterschappen kennis uit met elkaar en met landelijke partnerorganisaties. De Prins van Oranje is aanwezig in zijn rol van voorzitter van de Adviescommissie Water (AcW).

Thema van de dag is 'de gouden driehoek', samenwerking tussen overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Aan bod komen onderwerpen als nieuwe veiligheidseisen, verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving, doelmatigheid, innovatie en investeren in nieuwe waterprofessionals door onder meer watereducatie.

De AcW is een onafhankelijke commissie van deskundigen die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de voor waterbeheer verantwoordelijke bewindspersoon. De adviezen gaan over de uitvoerbaarheid van het waterbeleid en de financiƫle en maatschappelijke consequenties daarvan. Naast waterveiligheid zijn ook doelmatig waterbeheer, water en verzekeren en normstelling belangrijke onderwerpen.