Prins van Oranje spreekt op interactieve bijeenkomst voor duurzame wereld Rio aan de Maas

RVD, nr. 133: Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje houdt woensdagochtend 30 mei 2012 een toespraak tijdens de bijeenkomst Rio aan de Maas in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Rio aan de Maas biedt een interactief dagprogramma voor mensen die duurzaamheid bevorderen in de eigen buurt, gemeente of bedrijf. De dag wordt georganiseerd door het Nationaal Platform Rio+20, een netwerkorganisatie die wil bijdragen aan de transitie naar een groene economie in Nederland en wereldwijd.
Rio aan de Maas biedt lokale overheden, woningbouwcorporaties, maatschappelijke instanties, kennisinstellingen, bedrijven en andere geïnteresseerden (nieuwe) kansen om initiatieven voor duurzame ontwikkeling verder te brengen. De dag kent een uiteenlopend programma met een marktplaats voor duurzame initiatieven, een Lagerhuisdebat en themacafés. Ook is er voor de deelnemers de mogelijkheid naar voren te brengen wat er op nationaal, Europees en mondiaal niveau nodig is om lokale initiatieven de ruimte te kunnen geven. De uitkomsten hiervan worden meegegeven aan de voorzitter van het NPRio+20, Louise Fresco. Zij maakt deel uit van de delegatie die afreist naar de Rio+20 VN top op 20 juni.