Prinses Máxima bij bijeenkomst The digital age, a golden age for citizens worldwide?

RVD, nr. 213: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is dinsdagmiddag 4 september 2012 in het Rijksmuseum in Amsterdam aanwezig bij een bijeenkomst over ‘The digital age, a golden age for citizens worldwide?’.

Prinses Máxima houdt een toespraak in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties op het gebied van 'inclusive finance for development'. De bijeenkomst wordt georganiseerd door SparkOptimus consultants, ter gelegenheid van hun jaarlijkse nazomerreceptie.

Tijdens de bijeenkomst staat de stelling centraal dat door digitale ontwikkelingen de toegenomen toegankelijkheid, relevantie en transparantie van diensten en producten mensen wereldwijd tot voordeel zal strekken. Naast Prinses Máxima spreken Wim Pijbes, Hoofddirecteur van het Rijksmuseum, en Frans van Houten, CEO Royal Philips Electronics. De bijeenkomst wordt bijgewoond door zo'n 300 huidige en toekomstige leiders uit de private en publieke sector in Nederland.

Prinses Máxima zet zich al jarenlang in binnen- en buitenland in voor het vergroten van toegang tot financiële diensten, het verbeteren van consumentenbescherming en financiële vaardigheden. Prinses Máxima is in september 2009 benoemd tot speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Sinds juni 2011 is Prinses Máxima erevoorzitter van het G20 'Global Partnership for Financial Inclusion'. In Nederland is de Prinses eveneens lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering.