Prins van Oranje bij Nationale Ontvangst André Kuipers

RVD, nr. 234: Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje is donderdag 30 augustus op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aanwezig bij de Nationale Ontvangst van astronaut André Kuipers.

Na een verblijf van 193 dagen in het Internationaal Ruimtestation ISS keerde André Kuipers op 1 juli terug op aarde. Het was de langste ruimtereis die een Europese astronaut ooit heeft gemaakt.

De ontvangst wordt georganiseerd door Het Comité Nationale Ontvangst André Kuipers. In dit comité zijn de gemeente Noordwijk, ESTEC (het technisch hart van de Europese Ruimtevaart Organisatie ESA), Space Expo, The Netherlands Space Office en de Dutch Aviation Group verenigd.

Het feestelijk karakter wordt gecombineerd met een informatieve en educatieve invalshoek.Op de boulevard staat een fototentoonstelling opgesteld met hoogtepunten uit de missie van André Kuipers en leerlingen van het basis onderwijs worden bij de ontvangst betrokken.