Prins van Oranje bezoekt Stichting Move

RVD, nr. 253: Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje bezoekt dinsdagochtend 18 december 2012 Stichting Move bij studentenroeivereniging ORCA in Utrecht.

Stichting Move stimuleert studenten in Utrecht, Leiden, Delft en Amsterdam om zich maatschappelijk in te zetten voor de wijk.

Met hulp van Stichting Move organiseren studenten en jongeren uit aandachtswijken samen projecten waarin zij elkaar en elkaars leefwereld leren kennen. Een project bestaat uit twee onderdelen: wijkvernieuwing en sport. Er wordt gezamenlijk een plan gemaakt en uitgevoerd om de buurt van de jongeren te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn het opknappen van een speelplein, een wijkfeest of het uitzetten van een wandelroute door de wijk. Daarnaast gaan de studenten en de betrokken jongeren samen sporten.

Stichting Move neemt deel aan het Oranje Fonds Groeiprogramma. Binnen dit programma krijgen twintig sociale initiatieven gedurende 3,5 jaar financiële en inhoudelijke steun bij het ontwikkelen van hun sociale onderneming. Stichting Move was in 2010 genomineerd voor een Appeltje van Oranje.

De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.