Koning neemt eerste exemplaar Droomboek in ontvangst

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander neemt donderdagmiddag 5 september 2013 het eerste exemplaar in ontvangst van het Droomboek in museum Paleis ’t Loo in Apeldoorn. Aansluitend openen de Koning en Koningin Máxima de buitententoonstelling ‘Dromen op Paleis Het Loo’.

Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft voorjaar 2013 het initiatief genomen om ter gelegenheid van de inhuldiging van de Koning een Droomboek ter inspiratie voor elkaar en de Koning te realiseren. Jong en oud werd opgeroepen om hun toekomstdroom voor Nederland in te zenden. In vier weken tijd werden ruim 6.500 dromen en wensen ingezonden, waarna door een jury een selectie is gemaakt van verrassende en inspirerende bijdragen. Deze bijdragen zijn gebundeld in het boek Mijn droom voor ons land, inspiratie voor de Koning.

De tentoonstelling 'Dromen op Paleis Het Loo, wandel door de dromen voor de Koning' omvat een buitenpresentatie over dromen uit het Droomboek. Op de monumentale Stallenlaan - van stallen naar het paleis - opent het droomboek zich voor de bezoeker. Al kijkend en lezend kunnen bezoekers onder metershoge vlaggenpoorten doorlopen waarop ruim 120 dromen uit het boek zijn afgebeeld in de vorm van onder meer wensen, gedichten, schilderijen en tekeningen.

De buitententoonstelling 'Dromen op Paleis Het Loo, wandel door de dromen voor de Koning' is gratis toegankelijk van 6 september tot en met 27 oktober.