Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2013 uit

RVD, nr. 249: Hare Majesteit Koningin Máxima reikt maandagmiddag 11 november 2013 de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2013 uit aan tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel gebied. De uitreiking vindt plaats in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Het Cultuurfonds heeft de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2013 toegekend aan Piet Oudolf vanwege zijn verdiensten op het gebied van tuin- en landschapsontwerp. Het Cultuurfonds vindt zijn werk uniek en toonaangevend. Met zijn werk en denkbeelden heeft hij bovendien aanverwante vakgebieden, zoals vormgeving en architectuur, een impuls gegeven.

Aan de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs is een geldbedrag van 75.000 euro verbonden. Daarnaast krijgt de winnaar een CultuurFonds op Naam met een startkapitaal van 75.000 euro, waarvan de winnaar de naam en doelstelling zelf mag bepalen.
Eerdere winnaars van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs zijn: Lidewij Edelkoort (2012), Anton Corbijn (2011) en Het Orkest van de Achttiende Eeuw (2010).