Prins Constantijn bij jubileumconcert Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

RVD, nr. 285: Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden is zondag 10 november in de Ridderzaal in Den Haag aanwezig bij een concert ter ere van het 25-jarig bestaan van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De Prins wordt vergezeld door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden.

Tijdens het concert treden 25 viool- en cellotalenten op in de leeftijd van 6 tot 19 jaar. Ze spelen op instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Hoogtepunt is de uitvoering van Vivaldi's Winter uit De Vier Jaargetijden door de twaalfjarige Noa Wildschut. Zij speelt op een viool uit 1714 van de Italiaanse vioolbouwer Giovanni Battista Grancino.

De jonge muzikanten vormen samen de Fancy Fiddlers, een strijkersensemble onder supervisie van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Dit ensemble bestaat sinds 1984 en treedt op bij diverse gelegenheden in binnen- en buitenland. De concerten zijn met name bedoeld om de talenten zoveel mogelijk podiumervaring te laten opdoen.
Prins Constantijn is beschermheer van de Stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Het Fonds stelt muziekinstrumenten ter beschikking om musici te helpen bij hun ontwikkeling.