Prinses Beatrix bij viering 125-jaar ARCADIS en Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij

RVD, nr. 286: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is woensdagmiddag 20 november aanwezig bij de viering van het 125-jarig bestaan van ARCADIS en Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

De Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) is opgericht in 1888 met het doel om te adviseren bij en het stimuleren van de ontginning van woeste gronden, uitvoeren van bevloeiings- en grondverbeteringswerken en het aanleggen en in standhouden van bossen. De vereniging kende ook een werkorganisatie: de Heidemij. In 1972 werden ze gesplitst. De vereniging KNHM behield zijn ideële karakter en de werkorganisatie werd een commercieel bedrijf, het huidige ARCADIS.

Gedurende het gezamenlijke jubileumjaar vinden diverse evenementen plaats waarbij experts, studenten, collega's en burgers onder de noemer 'Creating Tomorrow' met elkaar innovatieve manieren bedenken om de kwaliteit van hun woon- en leefomgeving te verbeteren. Onderdeel van dit programma is de competitie 'The Challenge' waarin negen studententeams aan oplossingen werken voor maatschappelijke vraagstukken van organisaties.

Het jubileumjaar wordt op 20 november afgesloten met een bijeenkomst in het Concertgebouw. Sprekers die middag zijn prof. dr. Pavel Kabat, directeur van het International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA) en prof. Björn Stigson, tot 2012 president van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD). Ook vindt dan de finale van The Challenge plaats. Het winnende team krijgt 10.000 euro.

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de Vereniging Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij. Ze was ook aanwezig bij de viering van het 100-jarig bestaan.