Koningin Máxima opent Kunstkameraden in Het Noordbrabants Museum

RVD, nr. 8: Hare Majesteit Koningin Máxima opent op donderdag 13 februari 2014 in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch de expositie Kunstkameraden van Stichting De Cultuurkantine.

Kunstkameraden toont de kunstwerken van vijftig kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar die met jeugdzorg te maken hebben. Op initiatief van Stichting De Cultuurkantine zijn de kinderen de afgelopen maanden met Brabantse kunstenaars in hun ateliers aan de slag gegaan.

Stichting De Cultuurkantine tracht kunst en cultuur bereikbaar te maken voor kinderen en jongeren, voor wie dat minder vanzelfsprekend is. Cultuurparticipatie wordt gebruikt om talenten te ontdekken, nieuwsgierig te maken en richting te geven. Het is voor de derde keer dat Stichting De Cultuurkantine een dergelijk kunstproject realiseert, maar het is de eerste keer dat de kunstwerken museaal worden getoond.

Het Noordbrabants Museum is vanaf de totstandkoming bij het project betrokken. De deelnemende jeugdzorgorganisaties zijn Almata Ossendrecht, Juzt, Kompaan en De Bocht, De La Salle, BJ Brabant en Combinatie Jeugdzorg.