Koning Willem-Alexander opent nieuw station Rotterdam Centraal

RVD, nr. 34: Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent donderdagmiddag 13 maart officieel het nieuwe station Rotterdam Centraal.

Rotterdam Centraal is de eerste in een reeks van nieuwe en grotere stations in Nederland, die deel uitmaken van de grootste spoor- en stationsvernieuwing sinds het ontstaan van het Nederlandse spoor, 175 jaar geleden. Het nieuwe station is ruimer van opzet, wat wordt versterkt door een grote glazen venster met direct uitzicht op de stad. Ook het dak boven de sporen is van glas. Het station heeft een loopbrug die de 16 sporen verbindt en een nieuwe reizigerspassage van bijna 50 meter breed. Dagelijks passeren 110.000 mensen het stationsgebied, dat 47.000 m2 beslaat.

Het station is gerealiseerd door samenwerking tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Rotterdam, Stadsregio Rotterdam, ProRail en NS.