Koning en Koningin bieden Nationaal Comité Inhuldiging diner aan

Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben vrijdagavond 28 maart in Paleis Noordeinde een diner aangeboden aan de leden van het Nationaal Comité Inhuldiging en hun ondersteuning. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix was bij dit diner aanwezig.

Het Nationaal Comité Inhuldiging is naar aanleiding van de abdicatie van Koningin Beatrix en de inhuldiging van Koning Willem-Alexander ingesteld door de ministerraad op voorstel van de minister-president. De taak van het comité was feestelijkheden rondom de dag van de inhuldiging te coördineren. Daarnaast heeft het Comité initiatieven voor dankbetuigingen aan Koningin Beatrix en initiatieven voor huldeblijken aan de nieuwe Koning in goede banen geleid.

Op initiatief van het Comité zijn onder andere de Koningsspelen georganiseerd en is het Droomboek aan de Koning gepresenteerd. De Dankbetuiging aan Prinses Beatrix vond plaats op 1 februari 2014 in Ahoy Rotterdam, dit was de laatste activiteit van het Comité. Het Nationaal Comité Inhuldiging bestond uit: de heer dr. G.J. Wijers, voorzitter, de heer ing. A. Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, mevrouw M.N. Albertina, televisieproducent en mediaconsultant, de heer J.A. van den Ende, theaterproducent, mevrouw drs. A.C. van Es, wethouder gemeente Amsterdam, de heer R.P.S. Krajicek, directeur ABN Tennis Toernooi en oprichter van de Richard Krajicek Foundation, de heer dr. R. R.R. van der Vorst, merkendeskundige en publicist, en de heer B.P. Woldring, internet-ondernemer.

Het Nationaal Comité Inhuldiging werd ondersteund door twee adviserende leden, een secretaris en een communicatie-adviseur vanuit het ministerie van Algemene Zaken en twee adviserende leden vanuit de Dienst Koninklijk Huis.

RVD, nr. 87