Koningin Máxima reikt Appeltjes van Oranje 2014 uit

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt donderdagochtend 22 mei de Appeltjes van Oranje 2014 uit op Paleis Noordeinde in Den Haag. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander is bij de uitreiking aanwezig.

De Appeltjes zijn toegekend aan Stichting MeeleefGezin uit Doorn, Stichting Buurtmarkt Breedeweg uit Groesbeek en Stichting AanZet uit Friesland.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

De uitreiking heeft dit jaar als thema 'Samen Meer', met initiatieven waar vrijwilligers zich langdurig inzetten voor kwetsbaren in de samenleving en hen zo betrekken bij de maatschappij. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro. Het beeldje is ontworpen door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix.

Winnaars Appeltjes van Oranje 2014


Stichting MeeleefGezin

Stichting MeeleefGezin biedt ouders met psychiatrische problemen de steun van een meeleefgezin voor hun jonge kinderen. Meeleefouders zijn vrijwilligers, die met hun opvang zorgen voor een stabiele steun aan kinderen en hun ouders. Deze betrokkenheid geeft ouders kracht om te herstellen en hun blik op de toekomst te richten.

Stichting Buurtmarkt Breedeweg

In Buurtmarkt Breedeweg werken mensen met en zonder een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt samen om het dorp van duurzame en biologische streekproducten te voorzien. De mensen met een beperking krijgen trainingen en worden gecoacht met als doel om in de reguliere maatschappij te kunnen werken.

Stichting AanZet

AanZet in Friesland is een vrijwilligersorganisatie met elf verschillende projecten, zoals een maatjesinitiatief, een pc-reparatieproject en een sociaal café. Alle projecten worden opgezet en uitgevoerd door mensen met een psychische kwetsbaarheid. Door deelname ontwikkelen zij zichzelf, krijgen ze zelfvertrouwen en hebben ze een zinvolle dagbesteding.

RVD, nr. 101