Prinses Beatrix opent Prinz-Claus-Promenade in Hitzacker

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent op vrijdagmiddag 5 september de Prinz-Claus-Promenade in Hitzacker, Duitsland.

Na de onthulling van de plaquette van de nieuwe promenade wijdt de Prinses deze in met een wandeling. Zij krijgt daarbij uitleg over het hoogwaterbeveiligingsbouwwerk, waar de Prinz-Claus-Promenade deel van uitmaakt. In 2008 zijn een afwateringssluis, een pompinstallatie en een muur aangelegd, die de bewoners van het stadje aan de rivier de Jeetzel, die uitmondt in de Elbe, tegen hoog water moeten beschermen.

Prinses Beatrix bracht twee keer eerder een bezoek aan Hitzacker. In 1965 bezocht zij het dorp samen met Prins Claus ter gelegenheid van hun verloving en in 2005 onthulde zij een borstbeeld van de Prins. De Prins van Oranje was in 2008 in Hitzacker aanwezig bij een seminar over de bescherming tegen hoogwater.
Prins Claus werd op 6 september 1926 als Claus von Amsberg geboren in de gemeente Hitzacker, op het Rittergut van zijn familie van moederszijde in Dötzingen.

RVD, nr. 223