Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2014 uit

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt maandagmiddag 1 december in Theater Amsterdam de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2014 uit aan theaterregisseur Johan Simons. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op gebied van cultuur of natuur in Nederland. Aan de prijs is een bedrag van 150.000 euro verbonden.

Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2014 uit.
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Frank van Beek
Amsterdam, 1 december 2014: Koningin Máxima reikt samen met directeur Adriana Esmeijer (r) de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2014 uit aan theaterregisseur Johan Simons in Theater Amsterdam. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die zich inzetten voor cultuur of natuur. Het Cultuurfonds heeft de prijs aan Johan Simons toegekend vanwege zijn grote verdiensten voor de theaterkunst in binnen- en buitenland.

Het Cultuurfonds heeft de prijs aan Johan Simons toegekend vanwege zijn grote verdiensten voor de theaterkunst in binnen- en buitenland. Volgens het Cultuurfonds heeft Johan Simons een theatervorm ontwikkeld die mede bepalend was en is voor het Nederlands theaterlandschap. Daarnaast heeft Simons nieuwe acteurs en regisseurs begeleid, waardoor hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van talentvolle theatermakers.
Eerdere winnaars van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs zijn: Piet Oudolf (2013), Lidewij Edelkoort (2012) en Anton Corbijn (2011).

RVD, nr. 320