Koning opent Akoesticum

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent vrijdagmiddag 23 januari 2015 in Ede Akoesticum, een nationaal trainingscentrum voor podiumkunsten. Het centrum biedt ruimte aan amateurs en professionals in muziek, dans en theater.

Akoesticum is gevestigd in de voormalige Frisokazerne, een erfgoedlocatie die is gerenoveerd en verbouwd. Binnen zijn 10 oefenruimtes van verschillende omvang met een goede akoestiek, een auditorium waar ook grote gezelschappen kunnen repeteren, 148 slaapplaatsen, een eigen keuken, café en eetruimte.

De Koning krijgt tijdens de openingsceremonie een rondleiding door het pand, waar optredens en workshops plaatsvinden en ook een korte film wordt vertoond. De opening is onderdeel van een tweedaags festival, waarbij Stichting Akoesticum wil laten zien dat het centrum een nieuwe vrijplaats is voor talentontwikkeling, training en verdieping in muziek, dans en theater.

RVD, nr. 354

Vergroot afbeelding Koning opent Akoesticum.
Beeld: ©ANP / Robin Utrecht
Ede, 23 januari 2015: Koning Willem-Alexander, artistiek directeur Harold Lenselink (M) en mede-initiatiefnemer Victor van Haeren tijdens de opening van Akoesticum, een nationaal trainingscentrum voor podiumkunsten. Het centrum biedt ruimte aan amateurs en professionals in muziek, dans en theater.