Koningin Máxima aanwezig bij bijeenkomst WOMEN Inc.

Hare Majesteit Koningin Máxima is vrijdagmiddag 6 maart aanwezig bij een bijeenkomst van WOMEN Inc. in DeFabrique in Utrecht.

Tijdens de bijeenkomst gaan vrouwen, mannen, werkgevers en beleidsmakers in gesprek over een nieuwe verdeling van zorg en werk in de toekomst. WOMEN Inc. verwacht dat de zorgvraag onder burgers  toeneemt en wil voorkomen dat deze zorg automatisch op de schouders van vrouwen terechtkomt. WOMEN Inc. wil hier op inspelen door aanbevelingen te doen over wie welke rol kan pakken op het gebied van zorg en werk.

De aanbevelingen worden overhandigd aan Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, Harry van de Kraats, algemeen directeur Algemene Werkgeversvereniging Nederland, Jens van Tricht, directeur eMANcipator, Hans Schutte, directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie bij het ministerie van Onderwijs en Cultuur en Annemarie Jorritsma, voorzitter Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Onderzoeksbureau Motivaction presenteert daarnaast de uitkomsten van het werkgeversonderzoek over ‘De toekomst van goed werkgeverschap’. In het onderzoek is gekeken naar de houding van werkgevers ten aanzien van zorgverantwoordelijkheid en de bijdrage die zij hieraan kunnen leveren.
WOMEN Inc. is een onafhankelijk platform dat vrouwen van verschillende leeftijden, culturen en disciplines verbindt. Het platform richt zich op het bevorderen van individuele ontplooiing en het vergroten van kansen voor vrouwen. Geld en gezondheid zijn hierin belangrijke thema’s.

RVD, nr. 30

Vergroot afbeelding Koningin Máxima aanwezig bij bijeenkomst WOMEN Inc.
Beeld: ©ANP / Lex van Lieshout
Koningin Máxima feliciteert Jannet Vaessen, directeur van WOMEN Inc., met het tienjarige bestaan van WOMEN Inc.