Koningin Máxima opent Scoutinglandgoed Zeewolde

Hare Majesteit Koningin Máxima opent zaterdag 13 juni het nieuwe Scoutinglandgoed Zeewolde.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima opent Scoutinglandgoed Zeewolde
Beeld: ©ANP / Remko de Waal
Zeewolde, 13 juni 2015: Koningin Máxima opent Scoutinglandgoed Zeewolde. Zij krijgt een rondleiding over het scoutinglandgoed, waar scouts kunnen kamperen en meedoen aan allerlei outdoor activiteiten op en rondom het water en in de natuur.

Scoutinglandgoed Zeewolde is een landgoed van zeventig hectare groot aan de oevers van het Nuldernauw in het Horsterwold in Zeewolde. Scouts kunnen hier kamperen en meedoen aan allerlei outdoor activiteiten op en rondom het water en in de natuur.

Het landgoed wordt tevens de ontmoetingsplek voor scouts uit binnen- en buitenland tijdens internationale scoutingactiviteiten. Ook wordt het terrein gebruikt voor trainingen aan vrijwilligers en zakelijke bijeenkomsten.

Scouting Nederland heeft meer dan 100.000 jeugdleden. Wekelijks komen kinderen en jongeren bijeen in meer dan duizend Scoutinggroepen voor activiteiten waarin ze worden uitgedaagd zichzelf te ontwikkelen. Scouting Nederland vindt spelen in de natuur belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige volwassenen. Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.

RVD, nr. 196