Koning bij viering eerste lustrum ProDemos

Zijne Majesteit de Koning woont vrijdagmiddag 11 september in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de viering bij van het vijfjarig bestaan van ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Tijdens de viering wordt de ProDemosprijs 2015 uitgereikt.

De ProDemosprijs is voor die burger die zich met zijn of haar project belangeloos heeft ingezet voor de Nederlandse samenleving en met het project een positieve verandering heeft gerealiseerd. Juryvoorzitter Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, reikt de prijs uit aan deze zogenaamde Meester Burger. Bij de viering zijn vijftig 'Meester Burgers' aanwezig. Hiervan zijn er vijf genomineerd voor de prijs. De winnaar wordt ter plekke bekend gemaakt.

ProDemos heeft als doel mensen te informeren over de Nederlandse democratische rechtsstaat en organiseert activiteiten om de betrokkenheid bij diverse doelgroepen te bevorderen. Zo zijn er  onder meer educatieve programma's voor scholieren op en rond het Binnenhof en worden er debatten en lezingen georganiseerd. Daarnaast geeft ProDemos door heel  Nederland cursussen 'Politiek Actief' en kunnen mensen hun politieke voorkeur in kaart brengen via de StemWijzer.

RVD, nr. 266

Vergroot afbeelding Koning bij viering eerste lustrum ProDemos
Beeld: ©Bart van Vliet
Den Haag, 11 september 2015: Koning Willem-Alexander met de vijf genomineerden voor ProDemosprijs 2015: Roland van der Heijden, leefbaarheidsgroep SLAG, Tutku Yuksel, project THUIS, (prijswinnares), Yvonne van Batenburg en Fred Meerhof, Federatie Broekpolder, schuin achter Wout Schut met het project De KrachtFabriek.