Koning en Koningin bij bijeenkomst 'China in Nederland'

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn op donderdag 1 oktober 2015 aanwezig bij de bijeenkomst  "China in Nederland" bij de Universiteit Leiden. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de universiteit in aanloop naar het staatsbezoek dat het Koningspaar eind oktober brengt aan de Volksrepubliek China.

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn aanwezig bij de bijeenkomst “China in Nederland” bij de Universiteit Leiden.
Beeld: ©ANP / Koen van Weel
Koningin Máxima tijdens de bijeenkomst “China in Nederland” bij de Universiteit Leiden.

China is voor Nederland een belangrijke partner. De relatie tussen beide landen beperkt zich niet alleen tot handel en investeringen.  In meerdere opzichten fungeert  Nederland voor de Chinese Volksrepubliek als de toegangspoort tot Europa. De afgelopen jaren zijn steeds meer Chinezen naar Nederland gekomen. Zo vormen Chinese studenten de grootste groep buitenlandse, niet-Europese studenten in Nederland. Ook het aantal in Nederland woonachtige hoogopgeleiden en expats uit China is toegenomen. De samenstelling van de Chinese gemeenschap in Nederland is aldus veel meer divers dan vaak wordt aangenomen.
De Koning en Koningin ontmoeten in Leiden vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, wetenschap, cultuur en media die actief betrokken zijn bij de samenwerking tussen beide landen.

De Universiteit Leiden is de enige universiteit in Nederland waar de Chinese taal en cultuur kan worden bestudeerd in de opleiding  Chinastudies. In Leiden wordt onder meer onderzoek gedaan naar de hedendaagse Chinese samenleving, het klassieke en moderne Chinees en naar de geschiedenis van het land.

RVD, nr. 286

Vergroot afbeelding Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn aanwezig bij de bijeenkomst “China in Nederland” bij de Universiteit Leiden.
Beeld: ©ANP / Koen van Weel
Koning Willem-Alexander bij de bijeenkomst “China in Nederland” bij de Universiteit Leiden.