Koningin Máxima opent innovatieve operatiekamers Radboudumc

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 12 november 2015 drie innovatieve operatiekamers in het Medical Innovation & Technology expert Center (MITeC) van het Radboudumc in Nijmegen.

Vergroot afbeelding Radboud UMC gebouw
Beeld: ©Radboud UMC

De nieuwe OK's zijn een voorbeeld van duurzame innovaties in de zorg. Met de MITeC OK's verwacht het Radboudumc in de nabije toekomst in staat te zijn om bijvoorbeeld kanker binnen één dag te behandelen. In de operatiekamers worden 3D röntgengrafie, MRI en opereren namelijk samengebracht. Dit biedt een behandel- en onderzoeksfaciliteit waarbij diagnostiek en behandeling worden gecombineerd.

Voorafgaand aan de opening bezoekt Koningin Máxima in het Radboudumc een innovatiebazaar. Er zijn demonstraties van robots van de toekomst, kleuring en beeldvorming om tumorweefsel beter te verwijderen, 3D en virtual reality. Aansluitend wordt Koningin Máxima rondgeleid op de drie nieuwe operatiekamers, waarna zij de MITeC OK's officieel opent. 

RVD, nr. 336